Tuesday, 26 June 2012

Keadilan Yang Prihatin


Bila akhbar Suara Keadilan mendahului sistem perundangan dalam memutuskan sesuatu yang belum dikeluarkan pihak mahkamah; bagaimana agaknya nanti jika mereka memerintah dan menjadi kerajaan?

Pihak pembangkang sebelum ini begitu sibuk mengulas laporan New York Post tentang Bakal Menantu Najib serta ibunya.

Dan bila Suara Keadilan memaparkan tajuk Bakal Menantu Najib Penipu; Ketua Wanita Keadilan Zuraida Kamaruddin mendesak Datuk Seri Najib untuk menyaman malu akhbar New York Post.

Ketua Serikandi Keadilan, iaitu Siti Aishah Shaik Ismail pula menyuruh keluarga Datuk Seri Najib menjawab isu yang tidak ada kena mengena dengan rakyat dan Negara. Belum ada apa-apa pun, kenapa pula Datuk Seri Najib kena buat itu ini?


Siapa yang patut saman NYP?

Apa kata, sebagai rakyat yang begitu prihatin sekali seperti Zuraida Kamaruddin; Siti Aishah Shaik Ismail serta pihak-pihak yang beria-ia sangat dengan kes yang tak libatkan langsung dengan aktiviti Datuk Seri Najib ini - tolong buatkan laporan polis atau tolong samankan akhbar New York Post bagi pihak kerajaan Malaysia. Dah kamu semua begitu bersemangat, janganlah berhenti separuh jalan...No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...