Sunday, 10 November 2013

Masing-masing Tidak Percaya Sesama Sendiri


"Sepanjang 35 tahun saya berada dalam PAS iaitu sejak 1978,
inilah kempen paling teruk pernah saya lihat,"

Menarik untuk dikongsi bersama. Ini hakikat yang kita sebagai manusia tidak boleh tidak; kena terima. Kita bukan maksum.

"...Hari ini Pas sendiri membuktikan bahawa pemimpin-pemimpin mereka semuanya bernafsu dan semuanya gila jawatan. Laporan dari media rasmi Pas sendiri yang mengesahkan perkara ini...

...Parti islam yang berjuang di jalan Allah dan dibarisi oleh golongan ulama, ustaz, tok guru dan orang-orang beriman pun menipu juga ke ? Kalau tidak menipu atau ada percubaan untuk menipu tak mungkin perkara itu akan dilaksanakan..." ...antara petikan dari blog sahabat RBF Online. Artikel penuh sila ke sini.

"...Agaknyer sebab itu Allah Taala tidak mentakdirkan puak-puak nih memerintah Malaysia.... Sebab mereka nih ramai yang berlakon zuhud, beriman dan beramal...... Tapi rasanyer jauh sungguh iman dari jasad dan roh.... Kalu nak dibandingkan kerendahan diri diorang berbanding dengan puak Tabligh atau Al Arqam... Umpama jauh panggang dari microwave...." ...antara petikan dari blog sahabat Cipan, Tapir & Tenuk (C++). Baca artikel penuh beliau di sini.

Sebelum terlupa. Bandingkan artikel RBF Online yang fabricated dengan artikel Cipan, Tapir & Tenuk (C++) yang agak doctorate. Sambil-sambil itu cuba cari persamaannya.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...