Sunday, 3 November 2013

Menyanggah Tulisan GAP, DET, MIK dan APA. Sila Baca


Kalau tak sukapun, carilah isu lain

Agak hairan bila fokus diberi kepada PRK DUN Sg Limau, ada beberapa blogger pusing kepada Noh Omar. Berita disiar oleh The Malaysia News Online pada 31 Oktober 2013.

Blog pertama mengulas ialah GAP jam 10.40 pagi; diikuti oleh Darul Ehsan Today pada 9:30 petang hari yang sama.

Blog MIK pula menyusul keesokannya (1 November 2013) pada 3.17 petang. Seperti biasa, blog APA tidak mahu ketinggalan dan artikel beliau keluar pada 4.55 petang hari sama.

Saya ambil masa untuk ulas kerana ingin lihat respon. Komen saya hanya disiar oleh GERAKAN ANTI PKR. Satu lagi, APA agak flip flop sekejap boleh komen sekejap tak boleh komen. E-mel saya entah dibaca atau tidak oleh APA. Jika segala artikel atau link yang saya sebut di atas tidak dapat diakses; boleh pergi ke sini.

Tidak dinafikan berita buruk melebihi berita baik tentang Noh Omar menerusi carian Google. Tetapi saya tidak tahu apa motif mereka tiba-tiba hentam Noh Omar atas isu yang tiada.

Jika kita baca apa yang disiar oleh The Malaysia News Online pada 31 Oktober 2013; berita itu lengkap dan tidak ada salah fakta tentang perlembagaan yang diputuskan oleh Noh Omar sebagai Pengerusi Perhubungan Umno Negeri Selangor.

ISUnya adalah MESYUARAT PEMUDA DAN PUTERI Bahagian Sepang TIDAK SAH dan Fasal yang dirujuk adalah Fasal 14.3 dan Fasal 14.4.3 perlembagaan. Oleh itu segala yang berkait termasuk wakil-wakil yang dipilih sewaktu mesyuarat tersebut juga tidak sah. Itu saja.

Jika isunya ialah tentang wakil-wakil yang dipilih itu MELEBIHI peruntukan Fasal 14.4.5, barulah Fasal 14.4.5 disebut dan terpakai dalam surat tersebut. Saya cuma ulas isu yang dimainkan oleh mereka konon-kononnya 'Noh Omar salah fakta'; bukan isu lain ya. Jangan spin pula. Ada permainan baru kah selepas PRK atau...

Ada apa-apa kah?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...