Friday, 8 May 2015

Tahniah Kerana Berjaya


Dipalit isu GST, 1MDB, peribadi
dan lain-lain pun saya masih boleh
kekalkan 40%. Power tak?

Tahniah kerana BN berjaya mengekalkan kekalahan dengan 40% undi (atau lebih tepat 40.44%)

21,475 undi melambangkan 100% ahli UMNO (bila difaham ahli UMNO di situ berjumlah 15,000 atau 20.7%) mengundi BN campur undi parti komponen berjumlah 6,475 (19.74%).

Manakala mereka yang boikot mengundi lebih besar dari peratusan ahli UMNO. Lebih 26%

Rumusannya, kesemua ahli UMNO dan ahli parti komponen BN bersetuju dengan pucuk pimpinan Najib; dan menerima segala tindak tanduk terkini kerajaan.

Contoh penerimaan seperti bersetuju dengan aktiviti 1MDB buat pinjaman 42 Billion (dengarnya dah naik jadi 49 Billion) belanja lebih 15 Billion dan selebihnya tidak dapat diperjelaskan ke mana.

Contoh penerimaan lain seperti menerima pakai GST walaupun ada yang tak layak bayar cukai (dan dapat wang zakat). Mereka juga bersetuju dengan jumlah jualan peniaga yang jatuh merudum setelah hampir 50 hari GST dilaksanakan walaupun tujuan asal kerajaan untuk menjana dan merancakkan ekonomi.

Mereka juga bersetuju nampaknya wang simpanan mereka di Tabung Haji diguna pakai untuk beli sebahagian aset IMDB dengan harga yang mengarut walaupun tujuan asal menabung di Tabung Haji untuk kegunaan mereka menunaikan haji.

Rumusan seterusnya: 59.56% pengundi TIDAK BERSETUJU manakala dari lebih 1/4 daripada jumlah pengundi berdaftar yang protes juga seperti TIDAK BERSETUJU.

Apa-apa pun, tahniah sekali lagi untuk PM Najib.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...