Monday, 29 April 2013

Serampang 2, 3, 4, 5 Mata

Saya suka bila di kalangan kita, ramai ambil inisiatif sokong kerajaan BN dalam diam dan luahkan menerusi media sosial. Tapi bila bersumpah dalam blog seperti Ini Pengakuan Gua; saya cuba dapatkan statistik agensi bermula dengan entri bertarikh 20/2/2013 hingga 27/4/2013.

Ada 35 entri yang beri sokongan kepada BN dan kita mulakan dengan Cerita Paling Lawak Minggu Ini seterusnya letak tanda sokongan kepada BN di sidebar kanan blog.

Untuk tunjukkan sokongan tidak berbelah bagi kepada BN, 5 entri beliau terus papar logo undilah BN. Selain itu, ada 5 entri sokong BN Terengganu manakala 4 entri lain sokong Najib Razak sambil luah rasa kecewa kerana ada calon menentang Najib dan desak PR supaya jangan letak calon di Parlimen Pekan. Itu belum campur lagi 6 entri beliau isytihar dan sokong BN. Baca juga bagaimana beliau beri sokongan dan pujian kepada BN serta pomosi calon BN berjumlah 14 entri semuanya.

Sebab itu sidebar blog beliau hanya ada banner ABU (spesifik kepada UMNO bukan BN dan pilih logo Selamatkan Malaysia yang tak ekstrim) dan untuk dua bulan hanya letak promosi iklan warna biru putih kerana jika letak iklan BN pasti kena bambu.

Bayangkan dalam tempoh itu, cuma lapan entri kondem BN berbanding 54 entri kondem PR. Daripada 54 entri itu pula, 21 untuk PR; 3 untuk DAP; 4 untuk PKR; dan 26 entri kondem PAS! Paling best: Gua Ingat Dah Insaf bila dia kondem PAS Kawasan Kemaman. Baca apa komen pembaca di sini

Daripada 26 entri kutuk PAS itu, 7 entri dituju khas kepada Hadi Awang pada masa semua pihak sibuk berkempen untuk menangkan parti. Bila dah banyak sangat kondem Hadi Awang, ada pembaca tanya  adakah dia buat entri Pembunuhan karakter?

Dia ni selalu tulis dia ahli PAS seumur hidup. Sudah tu, takkan tak ada langsung sekurang-kurangnya poster sokong PR atau PAS? Ada, bukan tak ada, adalah 2 entri promosi PR: Ayoyo Sudah Lagi Panas satunya poster PAS tapi kondem juga poster tu; satu lagi entri To All Indian Voters yang saja nak buat PR marah sebab hanya ajak hindraf sokong PR - inilah satu-satunya entri yang hanya ajak pembaca (hindraf) undi PR.

Jadi, memang tak ada langsung logo sokong atau undi PAS tetapi ada logo perubahan PAS
Mungkin kerana ingin buat promosi UG (sebut YuJi) atau kerajaan perpaduan gabungan PAS/UMNO, rasanya tak kurang dari 10 entri tentang UG ni.

Adakah ini akan jadi logo/lambang rasmi UG?

Sebelum ini saya ada sentuh tentang 'fabricated' dan 'doctorate'. Entri berbentuk 'doctorate' boleh diterima umum tetapi belum tentu digunapakai. Memang jarang pesakit yang akan sergah semula doktor yang beri penerangan atau nasihat. Diam-diam balik lepas itu sama ada akan praktikkan atau tidak - bergantung kepada individu itu sendiri.

Semua link-link di atas boleh dibaca di sini.

Penutup kata; ayat sinonim blog beliau: "Ader paham ka....????"

Blog saya; "Aku Pun Tak Faham...tapi cuba buat-buat faham..." ^_~

3 comments:

 1. Bhai...

  Aiyark... detailnyer lu kaji... hahaha.... tak dapek den nak nolongnyer aih....

  ReplyDelete
 2. Bhai,

  maaf tak dapat tolong banyak. Semoga pembaca blog lu bertambah dan terbuka minda masing-masing

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bhai Akupun Takfaham...

   Okeh.. gua takder hal... biasa jer ... ala dalam dunia siber nih... stendet lar... hahaha

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...